Van 25 januari tot en met 24 februari kun jij je opgeven voor de Nationale LeesVertelwedstrijd 2018! 

Ben jij doof of slechthorend? En 10,11,12 of 13 jaar? Dan kan je meedoen aan de Nationale LeesVertelwedstrijd!  Heb jij er altijd al van gedroomd om een keer op het grote podium van een theater te staan? Geef je dan vanaf 1 februari op via deze pagina. Wat kan je alvast doen?

  1. Zoek je favoriete boek uit
  2. Ga oefenen!
  3. Maak eind januari een filmpje waarin je dit boek voordraagt (ongeveer 5 min).
  4. Ga snel naar deze pagina en meld je aan.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste informatie rondom de Nationale LeesVertelwerdstrijd? Bekijk dan onze Facebook pagina.

Hoe doe je mee?

Voor kinderen

Ben jij 10, 11, 12 of 13 jaar en doof of zwaar slechthorend? Dan kun je je hier onder begeleiding van een volwassene opgeven voor de Nationale LeesVertelwedstrijd 2017! Kies een boek uit dat jij leuk vindt, en dat nog niet verfilmd is, en maak een filmpje (van maximaal 4 min.) waarin je een stukje van het gekozen boek voordraagt in NGT. Aanmelden kan van 1 tot en met 14 maart via onderstaand aanmeldformulier.

Kortom

De deelnemer

  • is 10, 11, 12 of 13 jaar en doof of slechthorend
  • Kiest een boek uit dat hij/zij leuk vindt, en dat nog niet verfilmd is.
  • Vult samen met een volwassene onderstaand aanmeldformulier in.
  • Onderdeel van de aanmelding is een filmpje (van maximaal 4 min.), waarin een stukje van het gekozen boek voorgedragen wordt in NGT.

Bootcamp

Tot en met 14 maart kunnen kinderen zich opgeven via de website, daarna gaat de vakjury alle filmpjes beoordelen. Halverwege maart wordt er bekend gemaakt wie er doorgaan naar de volgende ronde: de bootcamp. Tijdens de bootcamp leer je om een zo mooi mogelijke vertaling te maken van je passage en leer je van een professioneel geschoolde en ervaren NGT-docent, om de vertelkunst in NGT nóg beter te beheersen. De bootcamp eindigt met het opnemen van filmpjes van elke kandidaat. Dit zijn de filmpjes die op de website worden geplaatst en waar heel Nederland op kan stemmen!

Lees hier meer over de bootcamps.

Voor ouders

Alle dove en zwaar slechthorende kinderen van 10 tot en met 13 jaar die in Nederland wonen kunnen deelnemen aan de Nationale LeesVertelwedstrijd. Kinderen geven zich, op door het inzenden van een filmpje waarin zij een voordracht doen van een passage van een boek dat ze zelf hebben gekozen (en niet verfilmd is) en past bij hun leesniveau.  Als ouder kun je je kind opgeven voor de LeesVertelwedstrijd van 1 tot en met 14 maart via onderstaand aanmeldformulier.

Voor scholen

Dit jaar kunnen alle dove en slechthorende kinderen van 10 tot en met 13 jaar die in Nederland wonen deelnemen aan de Nationale LeesVertelwedstrijd. Kinderen geven zich op door het inzenden van een filmpje waarin zij een voordracht doen van een passage van een boek dat ze zelf hebben gekozen (en niet verfilmd is) en past bij hun leesniveau. Als docent kun je een kind opgeven voor de LeesVertelwedstrijd dat kan van 1 tot en met 14 maart via onderstaand aanmeldformulier.

Lees meer

Als onderdeel van de aanmelding moet een filmpje worden ingediend van de deelnemer die een stukje van zijn of haar gekozen boek voordraagt in NGT. De ingezonden filmpjes worden bekeken door de vakjury om te bepalen wie er doorgaan naar de bootcamps. Na de bootcamp kan iedereen in Nederland stemmen op één van de 20 kandidaten.

Naast dat er bootcamps zijn wordt het ten zeerste gestimuleerd om de kinderen op de school te begeleiden en coachen. Hoe meer begeleiding de kinderen krijgen hoe beter!