De finalisten van De Nationale Leesvertelwedstrijd 2022

In het schooljaar van 2022 hebben er op 6 scholen weer schoolfinales plaatsgevonden. De vakjury van de schoolfinales hebben de finalisten voor de landelijke finale op zaterdag 23 april bepaald, en wie zijn/haar school zal vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale.
De finalisten, hebben tijdens de bijzondere jubileumeditie, weer leuke, spannende en meeslepende voordrachten voorgedragen.

Maak hieronder verder kennis met de finalisten van De Nationale LeesVertelwedstrijd 2022.

Finalisten 2021

De finalisten van 2021 zijn bekend! Na een spannende online stemronde en een uitgebreid juryoverleg zijn er dit jaar winnaars gekozen. Deze zeven finalisten mogen hun school  vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 10 juni 2021. Gefeliciteerd Omar, Jesse, Iman, Mae, Li, Nirmine en Sedanur!

Deelnemers

Op zes scholen hebben er in 2022 schoolfinales plaatsgevonden. De vakjury van de schoolfinales heeft bepaald wie zijn/haar school gaat vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op het grote podium van het Beatrix Theater in Utrecht. Er zijn tijdens de landelijke finale op zaterdag 23 april 2022, zes finalisten geweest die het publiek hebben meegenomen in prachtige verhalen die werden voorgedragen in de Nederlandse Gebarentaal.

In 2021 heeft de spetterende hybride finale van De Nationale Leesvertelwedstrijd plaatsgevonden in het Zaantheater. Live en online werden de 7 finalisten grootschalig aangemoedigd. Alle finalisten hebben prachtige verhalen voorgedragen. Benieuwd geworden, of wil je de finale van 2021 nog een keer beleven? Bekijk hier de aftermovie van de landelijke finale 2021.

2020 was een beetje anders dan anders vanwege corona. Er zijn toen wel schoolfinales geweest, maar geen nationale finale. Daarvoor in de plaats organiseerden we de LeesVertel Show 2020. Kijk hier naar de Show.

Tijdens de Show dragen drie verhalenvertellers voor uit hun favoriete boek! De verhalenvertellers zijn Sedra, Angie en Youssef. Sedra heeft gekozen voor het boek Het enge Huis, Angie voor Spekkie en Sproet – Paniek op het ijs en Youssef voor De Dromenkoper.

Deelnemers

Hier kun je alle kandidaten van De Nationale LeesVertelwedstrijd 2019 zien. Klik op de foto om de filmpjes te bekijken.

Let op: stemmen kan helaas niet meer, de stemronde voor 2019 is gesloten.