Vernieuwde opzet LeesVertelwedstrijd

 in Nieuws

De LeesVertelwedstrijd heeft een vernieuwde opzet!

De grootste verandering is de nieuwe aanmeldingsprocedure. Omdat steeds meer dove en slechthorende kinderen op een reguliere basisschool terechtkomen, zijn er andere voorrondes nodig om ook hun een kans te geven mee te doen. Hierdoor worden de finalisten niet meer bij de schoolfinales op dovenscholen gekozen, maar op een andere, spannende manier. We hopen dat de dovenscholen de leerlingen met evenveel enthousiasme blijven begeleiden en de schoolfinales als spetterend evenement in stand houden.

Onder begeleiding van een volwassene kunnen alle dove en slechthorende kinderen van 10 t/m 13 jaar zich vanaf 1 maart aanmelden op deze website. Als onderdeel van de aanmelding wordt een kort filmpje meegestuurd, waarin een stukje tekst uit een favoriet boek (dat niet verfilmd is) voorgedragen wordt in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Het filmpje mag maximaal 4 minuten duren.

De ingezonden filmpjes worden alleen bekeken door een vakjury en komen dus niet online te staan. De vakjury kijkt naar alle verhalenvertellers en kiest vervolgens 20 talenten uit, die een dag op bootcamp mogen! De bootcamps eindigen met het opnemen van filmpjes van de voordrachten, die op 1 mei online worden gezet op de website. Vanaf dan kan heel Nederland stemmen op 1 van de 20 filmpjes!

Laatste berichten