Herbeleef de magie van 2024!

Herbleef de betovering! Op zaterdag 13 april om 11:00 uur ’s ochtends was de spanning tot een hoogtepunt bereikt.

Of je nu in de zaal zit of thuis op de bank, je kunt de magie van de finale overal ervaren! Bereid je voor op een spektakel vol meeslepende verhalen in de Nederlandse Gebarentaal, waar de finalisten hebben gestreden om de titel van ‘Meesterlijke verhalenkunstenaar’!

Livestream finale 2024

Mis de betovering niet! Op zaterdag 13 april om 11:00 uur ’s ochtends komt de spanning tot een hoogtepunt met de livestream van de finale rechtstreeks vanuit Theater Flint te Amersfoort.

Of je nu in de zaal zit of thuis op de bank, je kunt de magie van de finale overal ervaren! Bereid je voor op een spektakel vol meeslepende verhalen in de Nederlandse Gebarentaal, waar de finalisten strijden om de titel van ‘Meesterlijke verhalenkunstenaar’!

De finale

In februari en maart van 2023 hebben de leerlingen van zeven dovenscholen zich voorbereid en gewerkt aan hun vertelkunst, om via de schoolfinales een plek te bemachtigen als finalist in de grote finale.

Tijdens de landelijke finale, die plaatsvond op zaterdag 22 april 2023 in Theater Flint in Amersfoort, stonden de finalisten te schitteren op het grote podium van het grootse theater. Ieder jaar weer is het indrukwekkend om te zien hoe ze met (nieuwe) gebaren, mimiek en lichaamstaal het publiek weten mee te voeren in hun verhaal.

Een vakjury van gebarentaalexperts heeft bepaalt welke finalisten de tweede en derde plek hebben behaald, en wie er tot winnaar van de Nationale LeesVertelwedstrijd 2023 is gekroond.

Toeschouwers van deze 26e landelijke finale konden naast de meeslepende voordrachten van de finalisten ook genieten van  een interactieve randprogrammering in de foyer van theater Flint.

Benieuwd naar de foto’s van afgelopen finales? Kijk dan op onze Facebookpagina.

logo lvw website liggende finale 2023

Finale LeesVertelwedstrijd 2019

Op zaterdag 13 april 2019 streden zes finalisten op het Podium in het Beatrix theater om de titel Verhalenverteller 2019. Lian, Douae en Tom wonnen de eerste, tweede en derde plaats.

Alle bezoekers genoten van de prachtige voordrachten van de finalisten, het  theaterstuk en de activiteiten in de foyer. Rotterdam Gebaren Nieuws maakte een mooie reportage van de finaledag die je hieronder kunt bekijken. Onze eigen aftermovie vind je hier.

De finale

Op … strijden acht finalisten op het podium van het … theater om de titel Verhalenverteller 2019. Wil jij daarbij zijn? Geef je dan op via onderstaand aanmeldformulier! Ben je 10-13 jaar en wil je tijdens de finaledag meedoen aan het theaterstuk voor dove en slechthorende kinderen? Stuur dan een mailtje naar info@leesvertelwedstrijd.nl.

Om 10:00 is het … theater geopend en zijn er diverse activiteiten in de foyer! Om 11.00 start de spannende voorstelling en kun je huiveren van de enge verhalen van de finalisten tijdens de griezelige finale en tussendoor word je vermaakt met een superspannende theatervoorstelling! Om 14:30 is de finale afgelopen.

10:00 Theater geopend (diverse activiteiten in de foyer)
11:00 Voorstelling begint
12:00 Pauze (diverse activiteiten in foyer)
13:00 Deel 2 voorstelling
14:00 Einde voorstelling (nagenieten in de foyer)
14:45 Theater gaat sluiten

Finale van 2017 terugkijken: Nationale LeesVertelwedstrijd 2018.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorwaarden: gratis toegang, maar niet zonder regels

Wilt u verzekerd zijn van een plekje in het Beatrix Theater tijdens de finale van de Nationale LeesVertelwedstrijd? Geef u dan op via deze website. Helaas is er beperkt plek. We willen voorkomen dat we mensen moeten teleurstellen, terwijl er vaak onverwachts nog lege plekken in de zaal zijn. De Nationale LeesVertelwedstrijd is gratis, maar we hebben er wel voor gekozen een toegangsprijs te heffen voor iedereen die zich wél heeft aangemeld maar toch niet aanwezig is (en zich niet tijdig heeft afgemeld of heeft laten vervangen). In dat geval brengen we u achteraf 10 euro in rekening, per persoon die niet is komen opdagen. Je kunt deze achteraf opgelegde toegangsprijs eenvoudig voorkomen, ook als je onverhoopt verhinderd bent: Geef ons uiterlijk 24 uur van de te voren door als je niet kunt komen, dan kunnen wij de fans op de wachtrij nog laten weten dat er plekken vrij zijn gekomen. Mail in dat geval naar info@leesvertelwedstrijd.nl en vermeld in het onderwerp ‘afmelding LeesVertelwedstrijd 2017’.

  • 00 days
  • 00 hours
  • 00 minutes
  • 00 seconds