De finale

Leerlingen van alle dovenscholen in Nederland werken maandenlang aan hun vertelkunsten om, via de schoolfinales, zichzelf te plaatsen voor een plek in de grote finale. Tijdens de landelijke finale staan de winnaars van de schoolfinales te schitteren op het grote podium van een echt theater. Ieder jaar weer is het indrukwekkend om te zien hoe ze met gebaren, mimiek en lichaamstaal het publiek weten mee te voeren in hun verhaal.

Een vakjury van gebarentaalexperts bepaalt welke finalisten de tweede en derde plek op het podium winnen, en wie er tot winnaar van de Nationale LeesVertelwedstrijd wordt gekroond.

Toeschouwers van de finale kunnen naast de meeslepende voordrachten ook genieten van  een theaterstuk, volledig geregisseerd en uitgevoerd door Visueel Theater samen met het Jean Couprie Theaterfonds.

Benieuwd naar foto’s van de finale van 2019? Kijk dan op onze Facebookpagina.

Finale LeesVertelwedstrijd 2019

Op zaterdag 13 april 2019 streden zes finalisten op het Podium in het Beatrix theater om de titel Verhalenverteller 2019. Lian, Douae en Tom wonnen de eerste, tweede en derde plaats.

Alle bezoekers genoten van de prachtige voordrachten van de finalisten, het  theaterstuk en de activiteiten in de foyer. Rotterdam Gebaren Nieuws maakte een mooie reportage van de finaledag die je hieronder kunt bekijken. Onze eigen aftermovie vind je hier.

De finale

Op … strijden acht finalisten op het podium van het … theater om de titel Verhalenverteller 2019. Wil jij daarbij zijn? Geef je dan op via onderstaand aanmeldformulier! Ben je 10-13 jaar en wil je tijdens de finaledag meedoen aan het theaterstuk voor dove en slechthorende kinderen? Stuur dan een mailtje naar info@leesvertelwedstrijd.nl.

Om 10:00 is het … theater geopend en zijn er diverse activiteiten in de foyer! Om 11.00 start de spannende voorstelling en kun je huiveren van de enge verhalen van de finalisten tijdens de griezelige finale en tussendoor word je vermaakt met een superspannende theatervoorstelling! Om 14:30 is de finale afgelopen.

10:00 Theater geopend (diverse activiteiten in de foyer)
11:00 Voorstelling begint
12:00 Pauze (diverse activiteiten in foyer)
13:00 Deel 2 voorstelling
14:00 Einde voorstelling (nagenieten in de foyer)
14:45 Theater gaat sluiten

Finale van 2017 terugkijken: Nationale LeesVertelwedstrijd 2018.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorwaarden: gratis toegang, maar niet zonder regels

Wilt u verzekerd zijn van een plekje in het Beatrix Theater tijdens de finale van de Nationale LeesVertelwedstrijd? Geef u dan op via deze website. Helaas is er beperkt plek. We willen voorkomen dat we mensen moeten teleurstellen, terwijl er vaak onverwachts nog lege plekken in de zaal zijn. De Nationale LeesVertelwedstrijd is gratis, maar we hebben er wel voor gekozen een toegangsprijs te heffen voor iedereen die zich wél heeft aangemeld maar toch niet aanwezig is (en zich niet tijdig heeft afgemeld of heeft laten vervangen). In dat geval brengen we u achteraf 10 euro in rekening, per persoon die niet is komen opdagen. Je kunt deze achteraf opgelegde toegangsprijs eenvoudig voorkomen, ook als je onverhoopt verhinderd bent: Geef ons uiterlijk 24 uur van de te voren door als je niet kunt komen, dan kunnen wij de fans op de wachtrij nog laten weten dat er plekken vrij zijn gekomen. Mail in dat geval naar info@leesvertelwedstrijd.nl en vermeld in het onderwerp ‘afmelding LeesVertelwedstrijd 2017’.

  • 00 days
  • 00 hours
  • 00 minutes
  • 00 seconds