De finale

De leerlingen van de dovenscholen hadden maandenlang hard gewerkt aan hun vertelkunst. De finalisten mochten zaterdag 13 april hun verhaal op het grote podium van het Beatrix Theater voordragen. De voordrachten van de zes finalisten waren stuk voor stuk indrukkend om te zien.

De jury heeft drie finalisten uitgeroepen tot winnaars van de Nationale LeesVertelwedstrijd 2019! Op de eerste plek eindigde Lian Vierhout van de Kentalis Guyotschool in Haren, op de tweede plek stond Douae Zine el Abidine van de Polanoschool in Rotterdam en derde werd Tom Beekenkamp van de Kentalis Signis in Amsterdam.

Ieder jaar wordt de finale van de Nationale LeesVertelwedstrijd omlijst met theater, volledig geregisseerd en uitgevoerd door de Jean Couprie Theaterstichting.

Benieuwd naar de foto’s? Kijk dan op onze Facebookpagina.

Finale LeesVertelwedstrijd 2018

Op zaterdag 21 april 2018 streden acht finalisten op het Podium in het Beatrix theater om de titel Verhalenverteller 2018. Yahya, Meryem en Joshua wonnen de eerste, tweede en derde plaats en ontvingen hun prijs uit handen van niemand minder dan de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen. Het was een fantastische dag!

Alle bezoekers genoten van de prachtige voordrachten van de finalisten, het griezelige theaterstuk en de activiteiten in de foyer. Rotterdam Gebaren Nieuws maakte een mooie reportage van de finaledag die je hieronder kunt bekijken. Onze eigen aftermovie vind je hier.

De finale

Op … strijden acht finalisten op het podium van het … theater om de titel Verhalenverteller 2019. Wil jij daarbij zijn? Geef je dan op via onderstaand aanmeldformulier! Ben je 10-13 jaar en wil je tijdens de finaledag meedoen aan het theaterstuk voor dove en slechthorende kinderen? Stuur dan een mailtje naar info@leesvertelwedstrijd.nl.

Om 10:00 is het … theater geopend en zijn er diverse activiteiten in de foyer! Om 11.00 start de spannende voorstelling en kun je huiveren van de enge verhalen van de finalisten tijdens de griezelige finale en tussendoor word je vermaakt met een superspannende theatervoorstelling! Om 14:30 is de finale afgelopen.

10:00 Theater geopend (diverse activiteiten in de foyer)
11:00 Voorstelling begint
12:00 Pauze (diverse activiteiten in foyer)
13:00 Deel 2 voorstelling
14:00 Einde voorstelling (nagenieten in de foyer)
14:45 Theater gaat sluiten

Finale van 2017 terugkijken: Nationale LeesVertelwedstrijd 2018.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorwaarden: gratis toegang, maar niet zonder regels

Wilt u verzekerd zijn van een plekje in het Beatrix Theater tijdens de finale van de Nationale LeesVertelwedstrijd? Geef u dan op via deze website. Helaas is er beperkt plek. We willen voorkomen dat we mensen moeten teleurstellen, terwijl er vaak onverwachts nog lege plekken in de zaal zijn. De Nationale LeesVertelwedstrijd is gratis, maar we hebben er wel voor gekozen een toegangsprijs te heffen voor iedereen die zich wél heeft aangemeld maar toch niet aanwezig is (en zich niet tijdig heeft afgemeld of heeft laten vervangen). In dat geval brengen we u achteraf 10 euro in rekening, per persoon die niet is komen opdagen. Je kunt deze achteraf opgelegde toegangsprijs eenvoudig voorkomen, ook als je onverhoopt verhinderd bent: Geef ons uiterlijk 24 uur van de te voren door als je niet kunt komen, dan kunnen wij de fans op de wachtrij nog laten weten dat er plekken vrij zijn gekomen. Mail in dat geval naar info@leesvertelwedstrijd.nl en vermeld in het onderwerp ‘afmelding LeesVertelwedstrijd 2017’.

  • 00 dagen
  • 00 uren
  • 00 minuten
  • 00 seconden