Van 25 januari tot en met 24 februari kun jij je opgeven voor de Nationale LeesVertelwedstrijd 2018! 

Ben jij doof of slechthorend? En 10,11,12 of 13 jaar? Dan kan je meedoen aan de Nationale LeesVertelwedstrijd!  Heb jij er altijd al van gedroomd om een keer op het grote podium van een theater te staan? Geef je dan vanaf 1 februari op via deze pagina. Wat kan je alvast doen?

 1. Zoek je favoriete boek uit
 2. Ga oefenen!
 3. Maak eind januari een filmpje waarin je dit boek voordraagt (ongeveer 5 min).
 4. Ga snel naar deze pagina en meld je aan.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste informatie rondom de Nationale LeesVertelwerdstrijd? Bekijk dan onze Facebook pagina.

Hoe doe je mee?

De aanmeldingsronde is gesloten. Aanmelden kon tot en met 25 februari 2018. Benieuwd naar de deelnemers van de Nationale LeesVertelwedstrijd? Bekijk ze hier en breng je stem uit op jouw favoriete verhalenverteller!

 • 1

  Gegevens deelnemer LeesVertelwedstrijd

 • 2

  Gegevens begeleider, ouder of docent

 • * Mocht uw zoon/dochter door de vakjury gekozen worden om deel te nemen aan één van de bootcamps, vragen we u om dan een formulier te ondertekenen waarin u toestemming geeft voor het publiceren van foto’s en video’s op de website en facebook van de LeesVertelwedstrijd en Woord en Gebaar.

 • 3

  Upload video

  Upload hieronder jouw filmpje (of stuur deze via de WhatssApp: 06 282 33 537). Deze mag maximaal 4 minuten duren en het bestand mag niet groter dan 100MB zijn.

  Is je filmpje te groot?

  Op deze site kun je eenvoudig jouw filmpje verkleinen.
  1. Vul bij Video Converter in: MP4 en klik op go
  2. Upload je filmpje
  3. Zet ‘Set file size’: 100 MB
  4. Je filmpje wordt nu automatisch omgezet.
  5. Meld je gratis aan.

  Of download de volgende video converter.

  Lukt het niet? Stuur ons dan een mailtje

  of stuur je filmpje via de WhatsApp: 06 577 292 98
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kortom

De deelnemer

 • is 10, 11, 12 of 13 jaar en doof of slechthorend
 • Kiest een boek uit dat hij/zij leuk vindt, en dat nog niet verfilmd is.
 • Vult samen met een volwassene onderstaand aanmeldformulier in.
 • Onderdeel van de aanmelding is een filmpje (van maximaal 4 min.), waarin een stukje van het gekozen boek voorgedragen wordt in NGT.

Bootcamp

Tot en met 24 februari kunnen kinderen zich opgeven via de website, daarna gaat de vakjury alle filmpjes beoordelen. In maart wordt er bekend gemaakt wie er doorgaan naar de volgende ronde: de bootcamp. Tijdens de bootcamp leer je om een zo mooi mogelijke vertaling te maken van je passage en leer je van een professioneel geschoolde en ervaren NGT-docent, om de vertelkunst in NGT nóg beter te beheersen. De bootcamp eindigt met het opnemen van filmpjes van elke kandidaat. Dit zijn de filmpjes die op de website worden geplaatst en waar heel Nederland op kan stemmen!

Voor ouders

Alle dove en zwaar slechthorende kinderen van 10 tot en met 13 jaar die in Nederland wonen kunnen deelnemen aan de Nationale LeesVertelwedstrijd. Kinderen geven zich, op door het inzenden van een filmpje waarin zij een voordracht doen van een passage van een boek dat ze zelf hebben gekozen (en niet verfilmd is) en past bij hun leesniveau. Als ouder kun je je kind opgeven voor de LeesVertelwedstrijd van 25 januari tot en met 24 februari via het aanmeldformulier.

Voor scholen

Dit jaar kunnen alle dove en slechthorende kinderen van 10 tot en met 13 jaar die in Nederland wonen deelnemen aan de Nationale LeesVertelwedstrijd. Kinderen geven zich op door het inzenden van een filmpje waarin zij een voordracht doen van een passage van een boek dat ze zelf hebben gekozen (en niet verfilmd is) en past bij hun leesniveau. Als docent kun je een kind opgeven voor de LeesVertelwedstrijd van 25 januari tot en met 24 februari via het aanmeldformulier.

Lees meer...

Als onderdeel van de aanmelding moet een filmpje worden ingediend van de deelnemer die een stukje van zijn of haar gekozen boek voordraagt in NGT. De ingezonden filmpjes worden bekeken door de vakjury om te bepalen wie er doorgaan naar de bootcamps. Na de bootcamp kan iedereen in Nederland stemmen op één van de 20 kandidaten.

Naast dat er bootcamps zijn wordt het ten zeerste gestimuleerd om de kinderen op de school te begeleiden en coachen. Hoe meer begeleiding de kinderen krijgen hoe beter!