Van 25 januari tot en met 24 februari kun jij je opgeven voor de Nationale LeesVertelwedstrijd 2018! 

Ben jij doof of slechthorend? En 10,11,12 of 13 jaar? Dan kan je meedoen aan de Nationale LeesVertelwedstrijd!  Heb jij er altijd al van gedroomd om een keer op het grote podium van een theater te staan? Geef je dan vanaf 1 februari op via deze pagina. Wat kan je alvast doen?

  1. Zoek je favoriete boek uit
  2. Ga oefenen!
  3. Maak eind januari een filmpje waarin je dit boek voordraagt (ongeveer 5 min).
  4. Ga snel naar deze pagina en meld je aan.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste informatie rondom de Nationale LeesVertelwerdstrijd? Bekijk dan onze Facebook pagina.

Hoe doe je mee?

Het aanmelden voor de editie van 2019 is nog niet begonnen. Blijf op de hoogte door ons te volgen op Facebook. Lees hieronder hoe je mee kan doen aan de Nationale LeesVertelwedstrijd 2019.

Wil uw kind  graag meedoen met het theaterstuk? Dat kan! Aanmelden kan  door een mail te sturen naar; info@leesvertelwedstrijd.nl.

Hoe doe je mee?

Ben jij doof of slechthorend en tussen de 10 en 13 jaar? En heb jij er altijd al van gedroomd om een keer op het grote podium van een theater te staan? Dan kan je meedoen aan de Nationale LeesVertelwedstrijd 2019!

Als je op een van de Nederlandse dovenscholen zit, geef je je op via je docent. Zit je op een reguliere basisschool dan kun je je opgeven via onderstaande knop.

Kies een fragment uit je lievelingsboek om voor te dragen (het boek mag niet verfilmd zijn) en gebruik je klasgenoten, docent of ouders om mee te oefenen. Veel succes!

Theatertalent?

Heb jij altijd al in een theaterstuk willen spelen? En durf je het grote podium wel aan? Geef je dan op voor deelname aan het theaterstuk dat wordt opgevoerd tijdens de finale op 13 april in het Beatrix Theater. Je hoeft geen ervaring te hebben. Aanmelden kan door te mailen naar info@leesvertelwedstrijd.nl.

Kortom

De deelnemer

  • is 10, 11, 12 of 13 jaar en doof of slechthorend
  • Kiest een boek uit dat hij/zij leuk vindt, en dat nog niet verfilmd is.
  • Vult samen met een volwassene onderstaand aanmeldformulier in.
  • Onderdeel van de aanmelding is een filmpje (van maximaal 4 min.), waarin een stukje van het gekozen boek voorgedragen wordt in NGT.

Bootcamp

Tot en met 24 februari kunnen kinderen zich opgeven via de website, daarna gaat de vakjury alle filmpjes beoordelen. In maart wordt er bekend gemaakt wie er doorgaan naar de volgende ronde: de bootcamp. Tijdens de bootcamp leer je om een zo mooi mogelijke vertaling te maken van je passage en leer je van een professioneel geschoolde en ervaren NGT-docent, om de vertelkunst in NGT nóg beter te beheersen. De bootcamp eindigt met het opnemen van filmpjes van elke kandidaat. Dit zijn de filmpjes die op de website worden geplaatst en waar heel Nederland op kan stemmen!

Lees meer...

Als onderdeel van de aanmelding moet een filmpje worden ingediend van de deelnemer die een stukje van zijn of haar gekozen boek voordraagt in NGT. De ingezonden filmpjes worden bekeken door de vakjury om te bepalen wie er doorgaan naar de bootcamps. Na de bootcamp kan iedereen in Nederland stemmen op één van de 20 kandidaten.

Naast dat er bootcamps zijn wordt het ten zeerste gestimuleerd om de kinderen op de school te begeleiden en coachen. Hoe meer begeleiding de kinderen krijgen hoe beter!

Voor ouders

Alle dove en slechthorende kinderen van 10 tot met 13 jaar die in Nederland wonen kunnen deelnemen aan de Nationale LeesVertelwedstrijd.

Om deel te nemen kiest uw kind een boek dat nog niet verfilmd is. Uit dat boek gaat hij of zij een kort fragment voordragen in NGT. Het fragment moet goed te volgen zijn voor mensen die het boek nog niet hebben gelezen. En dan begint het oefenen! Een docent of andere ervaren NGT-gebruiker kan uw kind helpen bij de voorbereiding. Het leukste is natuurlijk dat uw kind zich samen met u thuis kan voorbereiden op de voordracht voor de spannende finale. 

Eerst draagt uw kind een stukje voor tijdens de finale op zijn/haar school. Indien uw kind de schoolfinale wint, wordt uw kind uitgenodigd voor deelname aan de landelijke finale. De voordrachten van de finalisten worden beoordeeld door een vakjury. De leden van deze jury zijn onafhankelijk: zij zijn niet verbonden aan een school. 

Volgt uw kind geen onderwijs op een basisschool voor dove kinderen, en is hij/zij voldoende NGT-vaardig, stuur ons dan een mail!

Heeft u vragen? Mail ons op: lvw@tyd.nl

Voor docenten

Ook dit jaar zullen er weer schoolfinales plaatsvinden op alle Nederlandse dovenscholen.

Degenen die zich hebben opgegeven voor de voorrondes op hun school (de schoolfinale) worden beoordeeld door de vakjury van hun eigen school én de schoolfinalisten komen met een foto op de website te staan.

Heeft u vragen? Mail ons op lvw@tyd.nl.

Theater

Visueel theater regisseerde dit jaar het theaterstuk tijdens de landelijke finale. Alle dove en slechthorende kinderen van 10 t/m 13 jaar konden zich aanmelden. Door mee te doen leren ze zich beter uitdrukken en wordt hun zelfvertrouwen en creativiteit gestimuleerd. Ook ontwikkelen ze hun kennis van NGT en van de dovencultuur.

Heeft u vragen over het theater? Mail dan naar: info@leesvertelwedstrijd.nl.