Deelnemers

Na de schoolfinales komen hier gewoonlijk de kandidaten voor de finale te staan. De vakjury van de schoolfinales bepalen welke kandidaat er tijdens de finale op het grote podium komt te staan!

2020 was een beetje anders dan anders vanwege corona. Er zijn toen wel schoolfinales geweest, maar geen nationale finale. Daarvoor in de plaats organiseerden we de LeesVertel Show 2020. Kijk hier naar de Show.

Tijdens de Show dragen drie verhalenvertellers voor uit hun favoriete boek! De verhalenvertellers zijn Sedra, Angie en Youssef. Sedra heeft gekozen voor het boek Het enge Huis, Angie voor Spekkie en Sproet – Paniek op het ijs en Youssef voor De Dromenkoper.

Benieuwd naar de deelnemers van afgelopen jaar? Hieronder kun je zien wie er meededen. Klik op een foto om de filmpjes te bekijken.

Finalisten 2019

De finalisten van 2019 zijn bekend! Na een spannende online stemronde en een uitgebreid juryoverleg zijn er dit jaar 6 winnaars gekozen. Deze zes finalisten mogen hun school  vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 13 april 2019. Gefeliciteerd Tom, Douae, Elise, Lian, Yasin en David!

Deelnemers

Hier kun je alle kandidaten van De Nationale LeesVertelwedstrijd 2019 zien. Klik op de foto om de filmpjes te bekijken.

Let op: stemmen kan helaas niet meer, de stemronde voor 2019 is gesloten.