Finalisten 2021

De finalisten van 2021 zijn bekend! Na een spannende online stemronde en een uitgebreid juryoverleg zijn er dit jaar winnaars gekozen. Deze zeven finalisten mogen hun school  vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 10 juni 2021. Gefeliciteerd Omar, Jesse, Iman, Mae, Li, Nirmine en Sedanur!

Deelnemers

Na de schoolfinales komen hier gewoonlijk de kandidaten voor de finale te staan. De vakjury van elke schoolfinale bepaalt voor haar eigen school wie er vanuit de school tijdens de landelijke finale op het grote podium zal staan. Wanneer er dus op 7 scholen schoolfinales worden georganiseerd, gaan er 7 winnaars naar de landelijke finale.

2020 was een beetje anders dan anders vanwege corona. Er zijn toen wel schoolfinales geweest, maar geen nationale finale. Daarvoor in de plaats organiseerden we de LeesVertel Show 2020. Kijk hier naar de Show.

Tijdens de Show dragen drie verhalenvertellers voor uit hun favoriete boek! De verhalenvertellers zijn Sedra, Angie en Youssef. Sedra heeft gekozen voor het boek Het enge Huis, Angie voor Spekkie en Sproet – Paniek op het ijs en Youssef voor De Dromenkoper.

Deelnemers

Hier kun je alle kandidaten van De Nationale LeesVertelwedstrijd 2019 zien. Klik op de foto om de filmpjes te bekijken.

Let op: stemmen kan helaas niet meer, de stemronde voor 2019 is gesloten.