Deelnemers 2023

Maak hieronder verder kennis met de deelnemers van De Nationale LeesVertelwedstrijd 2023.

De finalisten van De Nationale Leesvertelwedstrijd 2022

In het schooljaar van 2022 hebben er op 6 scholen weer schoolfinales plaatsgevonden. De vakjury van de schoolfinales hebben de finalisten voor de landelijke finale op zaterdag 23 april bepaald, en wie zijn/haar school zal vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale.
De finalisten, hebben tijdens de bijzondere jubileumeditie, weer leuke, spannende en meeslepende voordrachten voorgedragen.

Maak hieronder verder kennis met de finalisten van De Nationale LeesVertelwedstrijd 2022.

Finalisten 2021

De finalisten van 2021 zijn bekend! Na een spannende online stemronde en een uitgebreid juryoverleg zijn er dit jaar winnaars gekozen. Deze zeven finalisten mogen hun school  vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 10 juni 2021. Gefeliciteerd Omar, Jesse, Iman, Mae, Li, Nirmine en Sedanur!

Deelnemers 2024

Deelnemers 2023

Op zeven scholen hebben er in het schooljaar 2022/2023 schoolfinales plaatsgevonden. De vakjury van de schoolfinales hebben bepaald wie zijn/haar school zal vertegenwoordigen op de landelijke finale in theater Flint in Amersfoort. Er zijn tijdens de landelijke finale op zaterdag 22 april 2023 zeven finalisten geweest die het publiek hebben meegenomen in prachtige verhalen, welke werden voorgedragen in de Nederlandse Gebarentaal.

Naast de prachtige voordrachten van de zeven finalisten konden de bezoekers genieten van een interactieve randprogrammering in de foyer van theater Flint. Er was voor de bezoekers genoeg te ervaren en beleven op de informatiemarkt met verschillende belangrijke organisaties. Zo was er een workshop theater maken in NGT aangeboden door Visueel Theater. Ook konden de bezoekers een GIF maken in NGT en een tastbare herinnering vastleggen in de photobooth. Daarnaast was er ruimte voor het spelen van spelletjes, het schminken van gezichten en werden tegenstanders uitgedaagd voor een schaaktoernooi. Natuurlijk was het ook een moment om weer bij te kletsen met de andere bezoekers vanuit heel het land.

In 2022 heeft de spetterende jubileumeditie van De Nationale LeesVertelWedstrijd plaats gevonden in het Beatrix Theater in Utrecht. Live en online werden de 7 finalisten grootschalig aangemoedigd. Alle finalisten hebben prachtige verhalen voorgedragen. Benieuwd geworden, of wil je de finale van 2022 nog een keer beleven? Bekijk hier de aftermovie van de landelijke finale 2022.

Deelnemers

Hier kun je alle kandidaten van De Nationale LeesVertelwedstrijd 2019 zien. Klik op de foto om de filmpjes te bekijken.

Let op: stemmen kan helaas niet meer, de stemronde voor 2019 is gesloten.