Isabella van der Mei wint Golden Ticket Nationale LeesVertelwedstrijd 2018

 in Nieuws

Afgelopen week maakte de jury bekend dat Isabella van der Mei een Golden Ticket krijgt voor de finale van de Nationale LeesVertelwedstrijd. Zij is dit jaar de enige dove deelnemer uit het regulier onderwijs. De andere kandidaten zijn afkomstig uit het dovenonderwijs. Met het Golden Ticket krijgt Isabella op zaterdag 21 april net als de andere finalisten de kans om haar vertelkunsten te tonen aan het grote publiek.

De organisatie van de Nationale LeesVertelwedstrijd vindt het belangrijk om ook kinderen uit het regulier onderwijs te betrekken bij dit belangrijke evenement voor de dovengemeenschap. Zij missen vaak aansluiting met de dovenwereld, en krijgen niet of minder de kans hun taalvaardigheid in NGT te ontwikkelen. Door één van de zeven finaleplaatsen te reserveren voor een kind uit het regulier onderwijs hoopt de organisatie deelname te stimuleren.

Kandidaten konden zich aanmelden via de website, en moesten net als de andere finalisten een fragment van hun boek voordragen op camera. Hoewel Isabella geen beschikking had over begeleiding van een professionele NGT docent, nam ze de uitdaging aan en stuurde ze haar videofragment op naar de jury. Die vond het niveau van haar voordracht goed genoeg voor de finale en beloonde haar met een Golden Ticket!

“Dat Isabella straks op het podium staat geeft een signaal aan andere kinderen uit het regulier onderwijs: NGT is belangrijk, leuk en ook jíj kan het leren”, aldus Renske van Luijn, projectleider van de Nationale LeesVertelwedstrijd. Net als de andere kinderen krijgt Isabella in het voortraject professionele begeleiding door een NGT docent. De organisatie vindt het ontzettend dapper dat ze mee gaat doen en wenst haar heel veel succes op 21 april!

 

Bekijk hier de ingestuurde filmpjes van Isabella en de andere kandidaten.

Laatste berichten