Yahya winnaar Nationale LeesVertelwedstrijd 2018!

 in Nieuws

Afgelopen zaterdag 21 april kwamen méér dan 500 dove, slechthorende én horende bezoekers naar het Beatrix theater in Utrecht voor de finale van de Nationale LeesVertelwedstrijd, dé landelijke wedstrijd ‘voordragen in gebarentaal’. Het was een feestelijke middag met finalisten uit heel Nederland. De winnaar van deze 21ste editie van de LeesVertelwedstrijd  is Yahya Liban Mohammed van de Kentalis Guyotschool Haren.

De finale
De voordrachten van de zeven finalisten waren stuk voor stuk indrukkend om te zien. De mimiek, de gebaren en het creatief taalgebruik waren fenomenaal! De jury heeft drie finalisten uitgeroepen tot de winnaars van de Nationale LeesVertelwedstrijd 2018! Op de derde plek Joshua Heymach van de Polanoschool Rotterdam, op de tweede plek Meryem Dallali van de Bosschool Arnhem en als grote winnaar Yahya Liban Mohammed van de Kentalis Guyotschool Haren!

Theater
Ieder jaar wordt de finale van de Nationale LeesVertelwedstijd omlijst met theater door dove acteurs. Dit jaar mochten dove en slechthorende kinderen zich weer opgeven voor dit theateronderdeel. Zeven kinderen en de drie volwassen acteurs speelden een prachtige en griezelige voorstelling van de Griezelbus 1, gebaseerd het boek van Paul van Loon. Het thema ‘griezelen’ werd doorgevoerd in de aankleding van het theater en de foyer.

Speciale gasten
Tijdens de finale waren een aantal bijzondere gasten aanwezig. Javier Martin, beter bekend onder zijn artiestennaam Chavi, kwam helemaal uit Madrid en nam als komiek de hele zaal mee met zijn prachtige mimiek en gebaren. Ook Gerrit Eilering, de winnaar van vorig jaar, was aanwezig bij de finale als speciale gast, en heeft samen met de juryleden de uitslag van de finale bekendgemaakt. Als klap op de vuurpijl heeft de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen de drie winnaars bekroond.

Laatste berichten