Online stemmen Nationale LeesVertelwedstrijd van start

 in Nieuws

Spannende schoolfinales leveren 18 kandidaten voor de finale van zaterdag 21 april

Wie gaat er door naar de finale van de Nationale LeesVertelwedstrijd 2018? De achttien kandidaten die sinds maandag op de website van de LeesVertelwedstrijd staan willen stuk voor stuk dat prachtige grote podium in het Beatrix Theater op. Ze hebben keihard geoefend en zijn er helemaal klaar voor! Toch kunnen er maar zeven kinderen meedoen aan de finale. Wie dat zijn wordt deels door het oordeel van de jury bepaald en deels door het aantal online stemmen. Iedereen kan tot 9 maart stemmen op zijn of haar favoriete verhalenverteller!

De kandidaten waar de stemmers uit kunnen kiezen zijn de winnaars van de spannende schoolfinales die de afgelopen maand plaatsvonden op zes Nederlandse dovenscholen: Kentalis Talent Vught, Kentalis Enkschool Zwolle, Kentalis Signis Amsterdam, Polanoschool Rotterdam, Bosschool Arnhem en de Guyotschool Groningen.

De deelnemende scholen hadden, elk op hun eigen manier, groots uitgepakt voor de schoolfinales! Leerlingen hadden prachtige decors geknutseld, docenten waren gek verkleed en de winnaars gingen met een echte beker naar huis. De meeste scholen hadden veel tijd gestoken in het kiezen van een jury. Zo hadden ze in Groningen een dove klassen assistent, twee logopedisten en oud-finalisten gevraagd. In Vught bestond de voltallige jury uit doven: vijf mensen met allemaal verschillende beroepen.

Ook de andere schoolfinales waren fantastisch. In Zwolle waren de winnaars zo blij met hun prestatie dat ze in tranen uitbarstten. In Rotterdam en Amsterdam hielpen de leerlingen elkaar door de deelnemers heel hard aan te moedigen. Bij de schoolfinale in Arnhem was er heel bijzonder publiek. Daar kwam een groep ouderen van de Gelderhorst kijken én zat de Arnhemse burgemeester in de zaal. Burgemeester Ahmed Marcouch deed de officiële prijsuitreiking en leerde gebaren van de kinderen!

Nu zijn er achttien kandidaten over voor de volgende ronde. Op de website staan alle verhalenvertellers die kans maken op een finaleplaats met een filmpje, waarin ze laten zien hoe goed ze kunnen voordragen. Stemmen op je favoriete kandidaat kan heel gemakkelijk met behulp van een online stemformulier. De hoeveelheid stemmen bepalen samen met het oordeel van de professionele jury welke zeven kinderen door mogen. De zevende finaleplaats is gereserveerd voor de Isabella van der Mei, die door de jury geselecteerd is. Op 12 maart is bekend welke zeven kinderen door mogen naar de finale, en dan kan het aftellen tot de grote dag beginnen!

Online stemmen kan op www.leesvertelwedstrijd.nl tot 9 maart. De uitslag wordt op 12 maart bekend gemaakt.

De zeven finalisten en de deelnemers aan het theaterstuk komen op 7 april naar het Beatrix Theater om zich voor te bereiden op de finale.

Ben je 10-13 jaar en wil je je nog aanmelden voor deelname aan het theaterstuk? Dat kan tot 31 maart via info@leesvertelwedstrijd.nl. Zorg ervoor dat je er op 7 april bij de generale repetities aanwezig kan zijn.

De finale van de Nationale LeesVertelwedstrijd vindt plaats op zaterdag 21 april 2018 in het Beatrix Theater in Utrecht. Toegang is gratis. Graag aanmelden op de website.  

Laatste berichten